فعاليت ۹۸ درصدي بخش خصوصي در صنعت غذايي کشور

تاریخ انتشار : 1401/09/27

دنياي‌اقتصاد : مديرکل دفتر صنايع تبديلي و غذايي وزارت جهاد کشاورزي گفت: ۹۸‌درصد صنعت غذايي کشور اعم از توليد، صنايع تبديلي و صادرات متعلق به بخش خصوصي است. به گزارش صداوسيما، چنگيز اسفندياري اظهار کرد: صنايع تبديلي و تکميلي کشور از لحاظ احداث و فعاليت کارخانه‌‌‌ها رتبه دوم، از نظر اشتغال‌زايي رتبه اول و از نظر ارزش‌افزوده رتبه سوم را در کل کشور دارد.

مديرکل دفتر صنايع تبديلي و غذايي وزارت جهاد کشاورزي افزود: حوزه صنايع تبديلي و تکميلي با ۱۲۰ميليون تن ظرفيت فرآوري محصولات و بيش از ۵۰۰‌هزار نفر اشتغال‌زايي نقش مهمي در ارزآوري، ارزش‌افزوده، صادرات محصول به بازارهاي داخلي و بين‌المللي و جلوگيري از مهاجرت ايفا مي‌کند. اسفندياري يادآوي کرد: همچنين ظرفيت سردخانه‌‌‌ها ۷/ ۵ميليون تن با عرضه سرانه به‌ازاي هر نفر ۶۷کيلوگرم است، در حالي که متوسط جهاني عرضه محصولات دپوشده در سردخانه‌‌‌ها ۴۴کيلوگرم به ازاي هر نفر و ظرفيت سيلوهاي کشور بيش از ۲۰ميليون تن است. وي اضافه کرد: يکي از راهبردهاي مهم وزارت جهاد کشاورزي توسعه پايانه‌‌‌هاي صادراتي، باراندازهاي مبدا گياهان دارويي، بازسازي، نوسازي يا احداث واحدها در قطب‌‌‌هاي صنايع تبديلي و تکميل حلقه‌‌‌هاي زنجيره توليد توسط يک فرد يا اتحاديه‌‌‌ها و تشکل‌هاي بخش کشاورزي در حوزه فرآورده‌‌‌هايي همچون لبنيات و گوشت است. او در ادامه تصريح کرد: ظرفيت‌سازي‌‌‌هاي خوبي در حوزه صنايع تبديلي و تکميلي در برخي حوزه‌‌‌ها مانند صنايع لبني، آرد، خوراک دام و روغن صورت گرفته، اما برخي حوزه‌‌‌ها مانند سبزي و صيفي‌جات يا بسته‌بندي محصولات کشاورزي نيازمند سرمايه‌گذاري است.