تاریخ انتشار : 1401/05/11
رئيس کل بانک مرکزي گفت: براي برخي بانکهاي ناتراز برنامهاي تدوين و مشخص کرديم مديريت بانک، سهامدار، بانک مرکزي و قوه قضائيه چه کارهايي انجام دهد تا وضعيت ناترازي آنها مرتفع شود.
به گزارش ايبِنا به نقل از فارس، وضعيت ناترازي بانکهاي بد در سالهاي اخير تشديد شده است و باوجود برخي تغييرات در ترکيب هيات مديره و سلب حق راي سهامدار، روند انباشت زيان در اين بانکها ادامه دارد، چراکه صرفا با تغيير مديريت مشکل حل نخواهد شد و بايد منابع قابل توجهي توسط سهامدار به بانک تزريق شود تا جايگزين داراييهاي سوخت شده شود.
در همين راستا و درباره وضعيت بانکهاي ناسالم با علي صالح آبادي رئيس کل بانک مرکزي گفتوگوي کوتاهي داشتيم که متن آن را در ادامه ميخوانيد:
بانک مرکزي در چند وقت اخير کارهاي خوبي را شروع کرده مانند کنترل ترازنامه بانکها و کنترل بيش از پيش کنترل ترازنامه بانکهاي بد و اين خيلي خوب است و قطعا آثار مثبتي هم خواهد داشت، اما اين سياست براي برخي بانکها که شرايط بدي دارند مثل بانک آينده، بانک سرمايه و بانک ايران زمين، کارساز نيست. آخرين صورت مالي حسابرسي نشده بانک آينده نشان ميدهد که زيان انباشته بانک آينده به 103 هزار ميليارد تومان رسيده است. براي اين بانک چه کاري ميخواهيد انجام دهيد؟ نميخواهيد به سمت گزير اين بانک برويد؟
صالح آبادي: بحث گزير بانک در طرح قانون بانک مرکزي وجود دارد و اگر اين طرح در مجلس تصويب و به قانون تبديل شود، امکان گزير را به بانک مرکزي ميدهد.
اما براي کنترل ترازنامه، بانکها را طبقهبندي کرديم و دامنه رشد ترازنامه بانکها حدود 1.5 تا 2.5 درصد رشد است که براساس شاخصهاي سلامت بانکي، شاخصهاي کملز براي تک تک بانکها محاسبه شده است.
بانکهايي که شرايط خاصي دارند، از اين قاعده مستثني هستند و محدوديتهاي خاص خودشان را دارند. مثلا ممکن است در يک بانکي تسهيلات کلان محددو شود. پس اين رشد ترازنامه ساير بانکهاست و حدود رشد ترازنامه براي بانکهايي که وضعيت مساعدي ندارند، متفاوت است.
آيا بانک مرکزي همچنان ميخواهد برنامه مدارا را براي اين بانکها ناسالم اتخاذ کند؟
صالح آبادي: ببينيد، بعضي بانکها دارايي خوبي دارند، اما نقدينگي لازم را ندارند که بايد برنامه تنظيم نقدينگي خودشان را به بانک مرکزي بدهند. درباره بانکهايي که ناترازي دارند، يک سري کارها بايد مديريت بانک انجام دهد، برخي اقدامات را بايد سهامدار انجام دهد، بعضي اقدامات را هم بانک مرکزي و دستگاه قضايي بايد انجام دهند. براي برخي بانکهاي ناتراز برنامهاي تدوين و مشخص کرديم مديريت بانک، سهامدار، بانک مرکزي و قوه قضائيه چه کارهايي انجام دهد تا وضعيت ناترازي آنها مرتفع شود.
آثار آن را امسال در ترازنامه بانکها ميبينيم؟
صالح آبادي: اجراي برنامه اصلاح ساختار بانک زمانبر است و بهتدريج آثار آن مشخص خواهد شد.