تاریخ انتشار : 1402/12/21
با انتشار گواهي سپرده خاص بخش فراواني از اعتبار و سرمايههاي بي هدف و سرگردان به سمت واحدهاي توليدي و اقتصادي هدايت خواهد شد.
ولي اله منصوري، عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران در گفتوگو با خبرنگار ايبنا ضمن مثبت ارزيابي کردن سياست بانک مرکزي مبني بر انتشار سپرده گواهي خاص از سوي بانک مرکزي اظهار داشت: بانک مرکزي چندي پيش با ابلاغ و اجراي دستورالعمل انتشار گواهي سپرده خاص با نرخ سود علي الحساب بانکي ۳۰ درصد سالانه توسط شبکه بانکي، گام بزرگي در راستاي تامين سرمايه در گردش واحدهاي توليد برداشته که مطمئنا در صورت اجراي دقيق اين طرح، ميتوان به تاثيرات مثبت آن بسيار اميدوار بود.
وي پرداخت سود قطعي علاوه بر سود عليالحساب ۳۰ درصدي به خريداران گواهي سپرده در پايان دوره مشارکت را يکي از مهمترين مزاياي آن خواند و گفت: با توجه به سرمايههاي راکد و بي هدف مردم که هر لحظه ممکن است با فضاسازي دلالان به بازارهاي غير رسمي طلا و سکه و ارز سرازير شود، اجراي چنين طرحهايي با هدف جلب سرمايه گذاري و کاهش التهاب بازار از سوي بانک مرکزي بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
اين فعال اقتصادي، انتشار گواهي سپرده را يکي از اقدامات مهم و سازنده در جهت مشارکت مردم در تامين مالي طرحهاي توليدي کشور خواند و افزود: شرايط اقتصادي به گونهاي است که مردم به دنبال بازاري امن و مطمئن و زودبازده براي سرمايه گذاري هستند، چراکه ورود به بازار ارز و طلا نيز نوسانات و ريسکهاي خاص خود را دارد. در نتيجه انتشار گواهي سپرده خاص و تضمين پرداخت سود ماهيانه توسط شبکه بانکي به خريداران ميتواند مردم را به سرمايه گذاري در اين بخش تشويق کرده و در نهايت فعالان اقتصادي و واحدهاي توليدي را از نظر تامين مالي حمايت کند.
منصوري با اشاره به اينکه بانک مرکزي بر ادامه استفاده از ابزارهاي مختلف سياست پولي از جمله اوراق گواهي سپرده خاص سرمايه گذاري تاکيد کرده است، افزود: در راستاي تامين مالي پروژههاي پيشران و مولد با بازدهي بالا نيز مبلغ ۸۰ هزار ميليارد تومان مجوز صدور اين گواهي به بانکهاي منتخب داده شده که در آينده نزديک منتشر ميشود. بنده معتقد هستم اين سياست بايد ادامه يابد چرا که به مرور شاهد اثرات مثبت آن در بخش توليد و اقتصاد خواهيم بود.