تاریخ انتشار : 1403/02/08
براي تحقق رشد و جهش توليد بايد به سمت تصويب و اجراي درست قوانين و مقرراتي برويم که بخش توليد را نسبت به سفته بازي مزيت دار کند.
علياکبر لبافي؛ معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در گفتوگو با خبرنگار ايبِنا درباره مولفههاي مورد نياز تحقق شعار امسال (جهش توليد با مشارکت مردم) و مطالبه رهبر انقلاب براي افزايش رفاه عمومي جامعه با توسل به جهش توليد اظهار کرد: يکي از مهمترين مسائلي که زمينه ساز عبور از مشکلات اقتصادي است و زمينهها را براي مشارکت بخش خصوصي و مردمي باز ميکند کوچک سازي دولتهاست، چرا که دولتها گران اداره ميشوند.
وي در اين باره خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبري همواره بر موضوع تحقق عدالت اجتماعي بسيار تاکيد دارند و اين امر محقق نميشود جز با کوچک سازي دولتها چراکه عدالت در حوزه کارفرمايي بزرگ کمتر اتفاق ميافتد.
لبافي در اين باره توضيح داد: براي تحقق رشد و جهش توليد بايد به سمت تصويب و اجراي درست قوانين و مقرراتي برويم که بخش توليد را نسبت به سفته بازي داراي مزيت ويژهاي کند، درصورتي که اين قوانين مصوب و البته به طور کامل و با نظارت درست اجرا شوند بي شک در امر جهش توليد موفق ميشويم.
اين تحليلگر اقتصادي تصريح کرد: در کشور ما دو حلقه مفقوده وجود دارد که امر جهش توليد را به تاخير انداخته است. با اينکه رهبر معظم انقلاب هرسال راهبردي ناظر بر رشد و جهش توليد خطاب به دولتهاي مختلف اعلام کرده اند، اما به دليل اينکه برنامه اجرايي اصولي براي اين راهبردها تنظيم نشده در رشد توليد آنگونه که انتظار ميرود موفق نبوده ايم.
وي توضيح داد: برنامه اجرايي يعني تعيين مبدا تا مقصد؛ يعني مشخص شود در اين برنامه از کجا به کجا و از چه عددي به چه رقمي ميرسيم. اگر چنين برنامهاي داشته باشيم و نظارتهاي عيني و عملي بر آن به صورت مداوم صورت بگيرد؛ قطعا چالشهاي پيش روي تحقق شعار سال يک به يک برداشته ميشود.
لبافي معتقد است: در واقع فقدان برنامه اجرايي منسجم در حوزه راهبردي است که مانع تحقق رشد و جهش توليد شده ؛ لذا بايد روي اين موضوع کار شود بهويژه در حوزه وظايف نظارتي نمايندگان مجلس و نظارت ساير دستگاههاي ساير ارگانها مثل سازمان بازرسي کل کشور.
معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي در پايان تاکيد کرد: اينک که يک ماه از آغاز سال گذشته است بايد براي تحقق اين موضوع و پاسخ دادن به رهبر معظم انقلاب و افکار عمومي در ماههاي آينده و اواخر سال در موضوع چگونگي جهش توليد افدامات لازم شروع شود تا در پايان سال بنا بر مدت زماني که درپيش رو داريم روي اين موضوع کارهاي قابل توجهي صورت گرفته باشد.
نويسنده: ميلاد شکري