توسعه گفتمان سرمايه‌گذاري

تاریخ انتشار : 1403/02/18

دنياي اقتصاد : رويداد کرمان آيدکس با هدف گفتمان توسعه سرمايه‌گذاري بين بخش‌خصوصي و حاکميت با نگرش ملي در استان کرمان برگزار خواهد شد. روز گذشته نشست خبري رويداد کرمان آيدکس۲۰۲۴ در اتاق بازرگاني ايران با حضور رئيس اتاق بازرگاني ايران، ‌‌‌‌‌ استاندار کرمان، رئيس اتاق بازرگاني کرمان و دبير اين همايش به‌منظور تشريح فعاليت‌ها و اهداف اين رويداد برگزار شد. در ابتداي اين نشست، ‌‌‌‌‌ صمد حسن‌زاده، رئيس اتاق بازرگاني ايران گفت: در سال‌جاري به لحاظ نامگذاري سال ‌توسط مقام‌معظم رهبري به‌نام جهش توليد و مشارکت مردمي، اتاق ايران وظايفي را براي خودش تعيين کرده‌است.

همچنين در راستاي پيش‌بيني‌هاي برنامه هفتم توسعه اقتصادي کشور، ماموريت‌هاي توسعه اجتماعي اقتصادي و فرهنگي در اتاق ايران و کليه اتاق‌هاي کشور شروع شده و تلاش‌هاي زيادي در اين راستا توسط اتاق‌هاي بازرگاني انجام مي‌شود، بنابراين ‌‌‌‌‌برنامه‌‌‌‌‌هاي خاصي نيز در استان‌هاي مختلف درنظر گرفته ‌شده‌است. به‌عنوان مثال هفته گذشته در اتاق اصفهان، همايش بازرگاني کشورهاي آسيايي را داشتيم که با ارتباطات دست‌اندرکاران و تجار خارجي و مسوولان نظام، ‌‌‌‌‌ هم‌‌‌‌‌افزايي موثري در حوزه توسعه‌تجارت خارجي با کشورهاي آسيايي صورت‌گرفت. اميدواريم همايش کرمان‌آيدکس نيز با مديريت استاندار و اتاق کرمان و همکاري‌هاي ساير اتاق‌ها، براي اين استان و همچنين در سطح ملي، منشأ اثر باشد.  وي در ادامه افزود: من اعتقاد دارم ظرفيت‌هاي جذب سرمايه در کرمان، يکي از ظرفيت‌هاي بزرگ کشور است که براي جذب سرمايه‌گذار مي‌توان توسعه داد. نتيجه اين همايش براي توسعه اقتصادي کشور و استان کرمان بسيار ارزشمند و تاثيرگذار خواهد بود. برنامه‌هاي اين همايش نيز در همين راستا تکميل و کارشناسي‌شده‌است و ظرفيت‌هاي استان در همايش براي سرمايه‌گذاران مطرح خواهد شد.

 تمرکز بر توليد با محوريت افزايش صادرات

در ادامه سيدمهدي طبيب‌‌‌‌‌زاده، رئيس اتاق بازرگاني کرمان به بيان تفصيلي رويداد کرمان‌آيدکس پرداخت و گفت: همان‌طور که مستحضر هستيد کرمان‌آيدکس۲۰۲۴ با رويکرد ملي، به‌دنبال توسعه سرمايه‌گذاري در استان کرمان است. سطح همايش بالاست و مهمانان خارجي و همچنين سفراي خارجي در آن حضور خواهند داشت. از سوي ديگر، سازمان‌هاي اقتصادي بين‌المللي خارجي مانند‌‌‌‌‌بريکس، سازمان همکاري‌هاي حوزه شانگهاي و سازمان اکو نيز نمايندگان خود رادر اين رويداد مي‌‌‌‌‌فرستند. طبيب‌زاده همچنين عنوان‌کرد: اين همايش قصد دارد فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري را به بهترين نحو ارائه کند، به همين منظور‌ پنل‌‌‌‌‌هاي مختلفي براي تبيين بهترين مدل کسب‌وکار برگزار مي‌شود. جاذبه‌‌‌‌‌هاي استان کرمان نيز به‌عنوان يک سرزمين خاص وتبيين فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري معرفي خواهند شد. همچنين قرار است راهکارهايي براي حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنيان به‌عنوان جايگزين اقتصاد مبتني بر منابع بيان شود. لازم به تاييد است که استان کرمان از گردشگري تا منابع معدني و کشاورزي، پتانسيل دارد که قرار است روش‌هاي استفاده از اين منابع با استفاده از متدهاي دانش‌بنيان، بيان شود.

طبيب‌زاده همچنين به اهميت موضوع تامين مالي در فرآيند جذب سرمايه‌گذار پرداخت و گفت: در همايش وزارت اقتصاد، سازمان بورس و گروه‌هاي مالي براي تبيين موضوع تامين مالي و آشنا‌‌‌‌‌سازي فعالان اقتصادي با مفاد آن، به‌صورت کامل حضور خواهندداشت.  رئيس اتاق کرمان با اشاره به اهميت اين استان در بخش معدن نيز بيان کرد: قرار است شوراي‌عالي معدن در اين استان با رياست وزير صنعت، معدن و تجارت برگزار شود. با وجود اهميت کرمان در بخش معدني کشور به‌خصوص در حوزه مس و فولاد، ‌‌‌‌‌ سرمايه‌گذاري در زنجيره معدن اين استان، ‌‌‌‌‌ با ظرفيت‌هاي بالايي روبه‌روست که در همايش به تبيين جزئيات براي جذب سرمايه‌گذار در راستاي مردمي‌کردن اقتصاد خواهيم پرداخت. طبيب‌زاده بيان کرد: ما به‌دنبال اين هستيم که در استان کرمان توليدات را متناسب با صادرات انجام دهيم. بخشي از صادرات اين استان، مواد معدني است که عمدتا خام نيست و از گمرکات ساير استان‌ها انجام مي‌شود و از گمرکات استان کرمان عمدتا خرما و پسته صادر مي‌شود، اما به‌طور کلي، ‌‌‌‌‌ اکنون حجم صادرات کل استان حدود ۳‌ميليارد دلار است و ‌‌‌‌‌هدف‌گذاري ما تلاش براي رساندن آن به ۱۰‌ميليارد دلار با ۴۰ کالا در ۵۰ کشور است.

ضرورت سرمايه‌گذاري؛ مطالبه جامعه

محمدمهدي فداکار، استاندار کرمان نيز در ادامه اين نشست گفت: ظرفيت‌هاي متنوع بين شهرهاي اين استان يکي از مزيت‌هاي آن است که موجب‌شده محصولات کشاورزي اين منطقه و ذخاير معدني آن بسيار متنوع باشد. از طرفي سرمايه‌گذاري‌هايي انجام‌شده تا شاهد توليد کل زنجيره فولاد و بخشي از زنجيره مس در استان باشيم. او ادامه داد: استانداري در بر‌‌گزاري اين همايش مشارکت کرده چون معتقديم که فرهنگ و ضرورت سرمايه‌گذاري بايد در تمام ابعاد آن نهادينه شود و به مطالبه جامعه تبديل شود. در مسير سرمايه‌گذاري، بخش‌خصوصي يک بعد از کار را در دست دارد و بايد حمايت‌هاي دولتي نيز وجود داشته‌باشد. استاندار کرمان افزود: بخش‌خصوصي به خدمات دولت نياز دارد و بايد شرايط را براي سرمايه‌گذاري اين بخش تسهيل کنيم. در اين بين تلاش براي جلوگيري از خروج ارز و حتي بسترسازي براي جذب سرمايه‌هاي خارجي، موضوعي است که به جد پيگيري مي‌شود. فداکار همچنين درباره تلاش‌هاي استانداري کرمان در راستاي تقويت سرمايه‌گذاري استان در حوزه‌هاي مختلف از جمله انرژي‌هاي تجديدپذير، گردشگري و بخش معدن سخن گفت.

 هدف کرمان‌آيدکس؛ ‌‌‌‌‌ توسعه گفتمان سرمايه‌گذاري

علي نقوي، عضو هيات‌نمايندگان اتاق بازرگاني کرمان و دبير اين همايش در ادامه گفت: جنبه مهم اين رويداد، جنبه ملي است که مهمانان خارجي موثري نيز دارد؛ در واقع اين رويداد تلاش دارد، گفتمان توسعه سرمايه‌گذاري بين بخش‌خصوصي و حاکميت را تقويت کند. مطالعه‌‌‌‌‌اي بر بودجه‌۱۴۰۳، نشان مي‌دهد که اگر درآمد نفتي پيش‌بيني شده، محقق شود تنها مي‌تواند خرج خود دولت شود و در واقع منابعي براي توسعه کشور در دست دولت وجود ندارد، بنابراين بخش‌خصوصي بايد براي توسعه سرمايه‌گذاري، نقش‌آفريني کند.

وي افزود: در همين راستا، تمام پنل‌‌‌‌‌ها به‌منظور تقويت سرمايه‌گذاري در موضوعات خاص نظير انرژي، آب، چالش‌هاي سرمايه‌گذاري، ‌‌‌‌‌ معادن و تامين مالي و... برگزار خواهد شد و در اختتاميه، نتايج به‌دست آمده از گفت و شنودهاي پنل‌‌‌‌‌ها، قرائت مي‌شود. نقوي در بيان پتانسيل‌هاي جذب سرمايه در استان کرمان گفت: کرمان بيشترين ميزان آثار جهاني ثبت‌شده در کشور را دارد، بنابراين توان توسعه گردشگري در اين استان، ‌‌‌‌‌بسيار بالاست. از سوي ديگر اين استان ظرفيت بزرگ توليد انرژي‌هاي تجديدپذير را دارد. توسعه صنايع مرتبط با معادن نيز ديگر ظرفيت بزرگ اين استان است که در اين رويداد با اتکا بر نوآوري‌‌‌‌‌هاي اقتصاددانش‌بنيان و همچنين لحاظ کردن موضوعات زيست‌محيطي، به توسعه گفتمان سرمايه‌گذاري خواهيم پرداخت.