ریشه جرایم بانکی از نگاه‌ معاون بانک مرکزی

تاریخ انتشار : 1395/08/01

مشروح خبر


به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از بورس پرس، فرشاد حیدری معاون نظارت بانک مرکزی که در نشست با دادستان تهران حضور داشت، در مورد وضعیت بانک‌های کشور گفت: در حال حاضر بیش از 200 هزار کارمند در بیش از 23 هزار شعبه بانکی و موسسه‌های اعتباری خدمت می‌کنند. اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها در سلامت اداری هستند و به صرف تخلفات و جرایم ارتکابی از سوی عده‌ای سودجو نمی‌توان اعتبار و حیثیت این کارکنان شریف را مخدوش کرد.

وی ریشه جرایم بانکی را قوانین بد و مشتریان متصل به قدرت دانست و از وجود برخی مشکلات سیستمی یا مشکلات مربوط به نیروی انسانی در شبکه بانکی خبر داد و افزود: ارتکاب برخی جرایم اختلاس در بستر بانک‌ها به حداقل رسیده است.

حیدری با اشاره به ممنوعیت ظهرنویسی و انتقال ضمانت نامه، بروز برخی مفاسد کلان را ناشی از همین امر دانست و اعلام داشت: سیستم بازرسی و حراست بانک‌ها بدواً باید به این امر اشراف یابند و هیچ گونه عذری از آن‌ها پذیرفته نیست.

این مقام مسئول عدم انعکاس تخلفات را محملی برای تشکیل پرونده‌های فساد کلان بانکی دانست و خطرات را به چند مورد تقسیم‌بندی کرد و اظهار داشت: طی سال گذشته شبکه بانکی بالغ بر 35 میلیارد تراکنش بانکی داشته اما در دو حوزه تسهیلات و خدمات اعتباری ایرادهایی به چشم می‌خورد. از آن جمله به کارگیری اشخاص متخلف، بی سواد، وابسته و سفارش شده است که بروز چنین مفاسدی را در پی دارد.

حیدری ارتباط معنادار میان بانک‌های دولتی و خصوصی در به کارگیری بازنشستگان سیستم بانکی را مورد انتقاد قرار داد و در بیان ضرورت ارتقاء نیروی انسانی به صورت سلسله مراتبی اظهار داشت: تخلف از این قاعده باید به معاونت نظارتی بانک مرکزی اطلاع رسانی شود.

وی به ضرورت بررسی میزان بازدهی سرمایه‌گذاری بانک‌ها از سوی واحدهای نظارتی تاکید کرد و گفت: سود سهام این شرکت ها به بانک‌ها پرداخت نمی‌شود و بدون هیچ‌گونه قاعده‌ای به سود پرداخت نشده ، سود تعلق می‌گیرد و سود حاصل نشده تقسیم می‌شود.