راهکار رسيدن به اقتصاد توسعه‌يافته

تاریخ انتشار : 1403/04/09

با توجه به اينکه ابزار ثبات اقتصادي، ثبات ارزي است بايد هرطور شده سياست‌هاي ثبات اقتصادي و تثبيت ارز را پيش ببريم.

علي قنبري؛ اقتصاددان و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار ايبنا درباره اهميت ثبات نرخ ارز و اثرات اين رويه بر بازار‌هاي مختلف اظهار کرد: با اينکه اقتصاددان‌ها در موضوع نوسانات نرخ ارز و اثرات مختلف آن بر اقتصاد متفق القول هستند، اما در اين موضوع که نظام ارزي حاکم بر اقتصاد کشور چگونه باشد با هم اختلافاتي دارند، چراکه عده‌اي ازاقتصاددان‌ها قائل به تک نرخي شدن ارز هستند، اما گروه ديگر اعتقاد دارند بايد نظام ارزي شناور بر اقتصاد حاکم شود، اما آنچه در اين بين در شرايط حاضر بايد مورد توجه قرار بگيرد ثبات ارزي و تثبيت اقتصادي است.

 

وي در اين باره افزود: نوسانات ارزي و اثرات آن بر بازار‌هاي مختلف و بازار‌هاي مالي و صنايع و توليدات کشور را نبايد دست کم گرفت بلکه بايد مانع وقوع ريسک‌هايي شد که بر اقتصاد اثرگذارند.

 

قنبري يادآور شد: نوسانات ارزي همواره عامل ريسک‌هاي اقتصادي بوده‌اند به اين خاطر تثبيت نرخ ارز و حرکت به سمت کاهش آن به نفع بازار‌هاي مالي و توليد است؛ چراکه دارندگان سرمايه با اطمينان نسبت به عدم وجود ريسک اقتصادي و ثبات در بازار‌هاي مختلف در فعاليت‌هاي مولد سرمايه گذاري مي‌کنند.

 

به گفته اين استاد دانشگاه، اگر سرمايه‌ها به سمت بازار‌هاي مالي و بانک‌ها براي هدايت به سمت توليد برود قطع به يقين اقتصادي توسعه يافته خواهيم داشت.

 

وي گفت: رشد اقتصادي محصول سرمايه گذاري در بخش‌هاي مختلف اقتصاد است به اين دليل بايد ثبات اقتصادي و ارزي تامين شود تا به مقصد مورد نظر يعني تسريع رشد اقتصادي برسيم.

 

عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس يادآور شد: با توجه به اينکه ابزار ثبات اقتصادي، ثبات ارزي است بايد هرطور که شده سياست‌هاي ثبات اقتصادي و تثبيت ارز را پيش ببريم؛ منتها در ميان مدت به سمت تک نرخي شدن نيز حرکت کنيم چراکه چند نرخي بودن ارز فسادزاست و به نفع سوداگران و روابط ناسالم اقتصادي است.

نويسنده: ميلاد شکري