سود خالص بانک ملت ۱۰ برابر شد

تاریخ انتشار : 1396/05/01

مشروح خبر


به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)، دکتر هادی اخلاقی فیض آثار در مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک برای بررسی صورت های مالی مربوط به سال مالی ۱۳۹۵ گزارش عملکرد هیات مدیره را قرائت کرد و افزود: حجم متوسط روزانه معاملات سهام بانک ملت در سال گذشته نسبت به سال ۹۴، سه برابر شده است.
وی به رشد ۵.۳ درصدی دارایی ها و رشد ۷.۶۴ درصدی حقوق صاحبان سهام بانک ملت در سال ۹۵ اشاره کرد و اظهار داشت: سود خالص بانک نیز از ۳۸۹ میلیارد ریال در سال ۹۴ به سه هزار و ۹۸۳ میلیارد ریال در سال ۹۵ افزایش یافته که نشان دهنده رشد حداقل ۱۰ برابری سود هر سهم است.
دکتر اخلاقی با بیان این نکته که بانک ملت به عنوان یک بنگاه اقتصادی در پی کسب سود حداکثری برای ذینفعان است، اضافه کرد: تمرکز بر حوزه بین الملل، تاکید بر مشتری مداری و مراوده هوشمند با مشتریان، ارتقای کارایی حوزه اعتباری، تاکید بر مولدسازی دارایی ها، تجهیز بهینه منابع از منظر هزینه ها، کاراسازی کانال های فروش و توسعه و توانمندسازی نیروی انسانی به عنوان مهم ترین مولفه و عامل تحقق برنامه ها، از محورهای فعالیت بانک در سال گذشته بوده است.
وی با تاکید بر این نکته که تعداد روابط کارگزاری بانک ملت از ۴۵ مورد در سال ۹۴ به ۱۴۱ مورد در پایان سال گذشته و بیش از ۱۶۰ مورد در مقطع کنونی افزایش یافته است، ادامه داد: برنامه ریزی برای تاسیس شعب جدید در سایر کشورها، ارتقای فعالیت شعب بانک در ترکیه و ارمنستان، اخذ مجوز فعالیت مجدد شعبه بانک ملت در کشور کره جنوبی، اخذ مجوز فعالیت شعبه بانک در گرجستان و اخذ مجوز فعالیت مجدد فی بانک مالزی به عنوان بانک متعلق به بانک ملت، از جمله فعالیت های بانک ملت در سال گذشته بوده است و در همین راستا، شعب بانک در ترکیه و ارمنستان، رشدی بالغ بر ۴۰۰ درصد را تجربه کرده اند.
مدیرعامل بانک ملت از رشد چشمگیر حجم فعالیت های ارزی این بانک در سال گذشته خبر داد و یادآور شد: رشد ۱۳۰۰ درصدی مبلغ گشایش اعتبارات اسنادی و سه تا چهار برابر شدن تعداد اعتبارات اسنادی گشایش یافته، رشد ۲۴۰ درصد مبلغ حواله های صادره و به طور کلی رشد ۴.۲ برابری حجم عملیات ارزی بانک از جمله موفقیت های بانک ملت در سال گذشته است.
به گفته وی، حجم عملیات ارزی بانک ملت در سال ۹۴ معادل دو میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار بوده که این مبلغ در سال گذشته به ۱۲ میلیارد و ۱۵۶ میلیون دلار رسیده است.
دکتر اخلاقی به رشد ۲۳۵ درصدی مبلغ ضمانتنامه های ارزی صادره هم اشاره کرد و گفت: میزان ضمانتنامه های ارزی صادره در سال ۹۴ معادل ۳۶ میلیون دلار بوده که این رقم در سال ۹۵ به ۱۲۳ میلیون دلار افزایش یافته است.
وی با اشاره به رتبه نخست بانک ملت در سهم از منابع ارزی و همچنین تسهیلات اعطایی از محل منابع داخلی به فعالان ارزی، اضافه کرد: مدیریت منابع و مصارف ارزی با لحاظ ریسک نوسانات نرخ ارز، اصلاح و به روزرسانی فرآیند گشایش اعتبارات اسنادی، توزیع ظرفیت ارائه خدمات ارزی از طریق افزایش روابط کارگزاری، فعال سازی مجدد فی بانک مالزی، ایجاد شعبه در گرجستان و گسترش فعالیت های بانک در اسپانیا، ایتالیا و هندوستان از جمله برنامه های بانک در حوزه بین الملل برای سال جاری است.
مدیرعامل بانک ملت، رشد ۱۵.۳ درصدی دارایی های مولد، رشد ۹۲۳ درصدی سود خالص، رشد ۹۰۰ درصد سود هر سهم، رشد ۱۰.۴ درصدی مصارف، رشد ۶.۳ درصدی منابع ریالی و رشد ۶.۹ درصدی سپرده های ریالی را از جمله موفقیت های بانک ملت در سال گذشته خواند و گفت: درآمدهای مشاع بانک در سال گذشته حدود ۱۸ درصد رشد، فروش املاک و دارایی ها ۷۲ درصد رشد داشته و بازده سرمایه گذاری های بانک ۶۰ درصد بوده است.
وی فروش ساختمان جام به عنوان بزرگ ترین دارایی بانک، واگذاری و فروش املاک و اموال مازاد، واگذاری سهام شرکت به پرداخت که به افزایش چشمگیر سود سهام بانک منتهی خواهد شد و ساماندهی و تعیین تکلیف شرکت های ناکارآمد همچنین طراحی ابزارهای جدید وصول مطالبات، از جمله اقدامات بانک در سال ۹۶ بوده و خواهد بود.
دکتر اخلاقی از کاهش ۲.۸ درصدی قیمت تمام شده پول در بانک ملت و کاهش آن از ۱۷.۸ درصد سال ۹۴ به ۱۵.۳ درصد در سال ۹۵، خبر داد و گفت: با وجود کاهش قیمت تمام شده، منابع بانک با رشد ۶.۳ درصدی رو به رو شده و منابع حساب های جاری بانک ۳۳ درصد بیشتر شده است.
به گفته وی، سهم سپرده های ارزان قیمت از کل سپرده های بانک ملت از ۱۷.۸ درصد در سال ۹۴ به ۲۱ درصد در پایان سال گذشته افزایش یافته است.
وی به رشد قابل ملاحظه بانک ملت در صدور انواع کارت های الکترونیک، تعداد مشتریان اینترنت بانک و همراه بانک اشاره کرد و افزود: خدمات غیرحضوری بانک در سال گذشته تا ۲۰ درصد رشد داشته و همه این موفقیت ها جز به دستان توانای نیروی انسانی بادانش بانک امکان پذیر نبوده است.
مدیرعامل بانک ملت با تاکید بر لزوم ارتقای مهارت های نیروی انسانی بانک، از راه اندازی مراکز ارزیابی و استعدادیابی، استقرار و توسعه نظام مدیریت عملکرد و طراحی نظام تایید صلاحیت حرفه ای کارکنان خبر داد.
وی همچنین از حسن اعتماد سهامداران به مدیریت ارشد بانک ملت و حفظ سهام این بانک با وجود اوضاع نه چندان مساعد بازار سرمایه، قدردانی کرد.