تاریخ انتشار : 1397/06/06
به گزارش دوشنبه ايرنا به نقل از بلومبرگ،انگليس نيز در بحث ها در اين باره نقش دارد. اين تلاش قدرت هاي اروپايي نشان مي دهد که آنها سعي دارند استقلال بيشتري در مقابل آمريکا پيدا کنند.
«برونو لو مر» وزير دارايي فرانسه روز دوشنبه در جلسه اي در اتحاديه رسانه هاي AJEF اظهار داشت: ما، به همراه آلمان، مصمم هستيم روي يک سيستم تامين مالي مستقل کار کنيم تا قرباني تحريم هاي فرامرزي آمريکا نشويم.
وي گفت که اين سيستم تامين مالي، «اروپايي يا فرانسوي-آلماني» خواهد بود.
وزيردارايي فرانسه افزود: من مي خواهم که اروپا يک قاره مستقل باشد، نه رعيت ديگران. منظور اين است که بايد ابزارهاي تامين مالي کاملا مستقل داشته باشيم؛ چيزي که امروز وجود ندارد.
لومر ادامه داد: استفاده از «بانک سرمايه گذاري اروپا» به عنوان «کانال مالي» اقدامي «بسيار پيچيده» خواهد بود.
او تاکيد کرد: دولتهاي آلمان و فرانسه درحال مذاکره با بانک هاي مرکزي خود هستند تادر سيستم مالي جديد نقش داشته باشند.
وزير دارايي گفت: اگر بخواهيم که يک ابراز واقعا مستقل ايجاد کنيم بايد همه گزينه ها را بررسي کنيم.
لومر قرار است که روز چهارشنبه در پاريس با همتاي آلماني خود «اولاف شولتس» ديدار کند.
«هايکو ماس» وزير خارجه آلمان نيز روز دوشنبه اعلام کرد که اتحاديه اروپا تلاش مي کند تا از روابط اقتصادي خود با ايران حمايت کرده و کانال هاي پرداخت مالي را باز نگه دارد. ماس بار ديگر بر ايجاد سيستم هاي بين المللي پرداخت مالي مانند سوئيف که استقلال بيشتري در مقابل آمريکا داشته باشند، تاکيد کرد.
ماس اظهار داشت، هنوز خيلي از «سوال هاي بسيار دشوار در مورد جزئيات» سيستم هاي پرداخت مالي احتمالي پاسخ داده نشده است.
وزير خارجه آلمان هشدار داد که تحريم هاي آمريکا عليه ايران و اقداماتي که واشنگتن عليه چين، روسيه و ترکيه انجام داده است به کسب و کارهاي اروپايي ها ضربه مي زند.
ماس دريک سخنراني در برلين گفت:ما بايد واکنش نشان داده و خودمختاري و استقلال اروپا در حوزه هاي تجاري، اقتصادي و سياست هاي مالي را تقويت کنيم.
«کريستيافريلند»وزيرامورخارجه کانادا نيز که دراين مراسم حضور داشت، گفت که کشورش براي حفظ نظم جهاني چندجانبه تلاش مي کند.
ماس هفته گذشته در يادداشتي با عنوان «تدوين طرحهاي نظم نوين جهاني» در روزنامه اقتصادي «هندلزبلات» نوشت: ما به روشني به آمريکايي ها گفتيم که از نظر ما خروج از توافق هسته اي با ايران يک اشتباه بود.
وي همچنين خواستار «تقويت خودمختاري اقتصادي اروپا از طريق ايجاد کانال هاي پرداخت مالي مستقل آمريکا و يک صندوق مالي اروپا جدا از سوئيفت» شد تا بتوان برجام را حفظ کرد.
ماس تاکيد کرد که «آمريکا چيزي بيشتراز ترامپ است» و«اختلاف جاري در دو سوي آتلانتيک فرصتي تاريخي براي بازتعريف نقش اتحاديه اروپا ايجاد کرده است.»
تلاش اروپايي ها براي حفظ ارتباطات اقتصادي و مالي با ايران در حالي است که تارنماي «واشنگتن فري بيکن» گزارش داده است دو بانک بزرگ آمريکايي براي «قطع دسترسي ايران به بازارهاي مالي بين المللي متعهد نخواهند بود.»
«جي.پي مورگان» و «سيتي بانک» دو بانکي هستند که تمايلي براي همراهي با تلاش هاي دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا عليه ايران ندارند.
جي.پي مورگان و سيتي بانک عضو شبکه مالي سوئيفت هستند.سوئيفت شبکه اي جهاني براي ارسال و دريافت اطلاعات تراکنش هاي مالي در محيطي با ضوابط مشخص و با امنيت بالا است. بانک هاي ايراني پس از اجراي برجام در سال 1394 و رفع تحريم ها بار ديگر به سوئيفت متصل شدند.
ترامپ 18 ارديبهشت از برجام خارج شد و چندي پيش دور اول تحريم ها را عليه ايران بازگرداند. قرار است که ماه نوامبر دور بعدي تحريم ها عليه ايران اعلام شود.
تصميم ترامپ در مورد خروج از برجام و بازگشت تحريم هاي آمريکا با مخالفت شديد اروپايي ها و ساير کشورها مواجه شد. اروپايي اعلام کردند که با به روز کردن «قانون انسداد» از شرکت هاي اروپا که به همکاري تجاري با ايران ادامه مي دهند، در مقابل تحريم هاي واشنگتن حمايت خواهند کرد.
همچنين قرار است که اروپا بسته اقتصادي تازه اي براي جبران خسارت ناشي از خروج آمريکا از برجام ارائه دهند.