تاریخ انتشار : 1398/03/08
آمار بانک مرکزي نشان ميدهد که شعب بانکها رو به کاهش است و در اين ميان بانک ملي بيشترين شعب را در اختيار دارد، اما با ادغام بانکهاي وابسته به نيروهاي مسلح در بانک سپه، تعداد شعب اين بانک از بانک ملي هم بيشتر خواهد شد.
به گزارش ايسنا، حدود ۱۰ سال پيش تقريباً تمامي خدمات بانکي به مشتريان، به صورت حضوري و از طريق شعب انجام ميشد، اما چند سالي ميشود که بانکها با افزايش خدمات آنلايني، اپليکيشني، پيامکي، تلفني و … خود نياز حضور مشتريان در شعبه را بسيار کاهش دادهاند.
در حال حاضر بسياري از خدمات بانکي بدون نياز به مراجعه به شعب قابل انجام است و اين در حالي است که حجم افراد حاضر در شعب بانکها نيز به طور محسوسي کاهش يافته است و اغلب مردم نيز ترجيح ميدهند کارهاي بانکي خود را تا حد امکان بدون مراجعه حضوري انجام دهند.
علاوه بر آن، نقاطي در شهرهاي مختلف هستند که اندکي دقت در آنها ميتواند سبب تعجب بسياري از مردم شود و اينکه در محدوده بسيار کوچکي از شهر، چندين شعبه از يک بانک با فاصله کمي از هم قرار گرفتهاند و عملاً هيچکدام کار خاصي انجام نميدهند.
اين در حالي است که اداره شعب بانکي براي بانکهاي مختلف، هزينههاي سنگيني دارد و به نظر ميرسد با توجه به هزينه سنگين اداره اين شعب و کاهش استفاده از آنها کاهش شعب بانکي با توجه به نيازسنجي از مناطق مختلف، ميتواند تا حد زيادي از هزينههاي بانکها را کاهش دهد.
بانک مرکزي نيز از سال گذشته به دنبال پيگيري جديتر اصلاح نظام بانکي کشور، از برنامه اين بانک براي کاهش هدفمند شعب بانکي خبر داده و به نظر ميرسد که اين موضوعي است که در دستور کار بانکها نيز قرار گرفته است.
فرهاد دژپسند، وزير امور اقتصادي و دارايي نيز در سال گذشته تاکيد کرده بود که تعداد شعب بانکي با در نظر گرفتن نيازها و ملاحظات منطقهاي کاهش مييابد.
وي با بيان اينکه برنامه جدي براي کاهش شعب داريم، اما بايد در اين زمينه نيازمنديها و ملاحظات منطقهاي را در نظر بگيريم، اظهار کرد: در مورد شعب بانکي، لزوماً کاهش موضوعيت ندارد و ممکن است در برخي نقاط، ايجاد شعب جديد، کارکرد اقتصادي و اجتماعي داشته باشد، اما در مجموع تعداد شعب کاهش پيدا خواهد کرد.
به اين ترتيب بر اساس آخرين آمار بانک مرکزي از تعداد شعب بانکهاي مختلف کشور، در حال حاضر بانک ملي ايران، بيشترين تعداد شعب را در ميان بانکهاي مختلف کشور داراست و در مجموع ۳۳۱۵ شعبه دارد.
البته در صورتي که ادغام بانکهاي مهر اقتصاد، قوامين، حکمت ايرانيان، انصار و مؤسسه مالي و اعتباري کوثر در بانک سپه انجام شود و شعبههاي اين بانکها نيز کاهش پيدا نکند، بانک سپه در صدر جدول بيشترين شعب بانکي قرار خواهد گرفت.
بر اساس آخرين آمار بانک مرکزي در حال حاضر، بانک سپه ۱۸۱۸ شعبه، انصار ۶۳۱ شعبه، حکمت ايرانيان ۲۰۵ شعبه، قوامين ۷۳۵ شعبه، مهر اقتصاد ۸۰۰ شعبه و مؤسسه مالي و اعتباري کوثر ۳۵۲ شعبه دارند که با ادغام اين بانکها در بانک سپه، شعب اين بانک به بيش از ۴۵۰۰ شعبه ميرسد.
پس از اين بانکها، بانکهاي صادرات با ۲۸۸۲ شعبه، تجارت با ۲۱۰۱ شعبه و کشاورزي با ۱۹۶۶ شعبه بيشترين شعب بانکي را در اختيار دارند.
بر اساس آمار بانک مرکزي، تعداد شعب ساير بانکها نيز در ارديبهشت ماه سال جاري، به اين شرح است: اقتصاد نوين ۲۸۰ شعبه، استاندارد چارتر يک شعبه، ايران زمين ۳۳۹ شعبه، آينده ۱۶۵ شعبه، پارسيان ۳۳۳ شعبه، پاسارگاد ۳۳۰ شعبه، تجارت ۲۱۰۱ شعبه، ايران و اروپا دو شعبه، توسعه تعاون ۴۳۴ شعبه، توسعه صادرات ۴۲ شعبه، خاورميانه ۱۶ شعبه، دي ۸۰ شعبه، رفاه کارگران ۱۰۶۱ شعبه، سامان ۱۳۹ شعبه، سرمايه ۱۲۰ شعبه، سينا ۲۶۸ شعبه، شهر ۳۴۷ شعبه، صادرات ۲۸۸۲ شعبه، صنعت و معدن ۶۱ شعبه، قرضالحسنه رسالت ۲۱۴، قرضالحسنه مهر ايران ۵۸۱ شعبه، کارآفرين ۱۰۸ شعبه، کشاورزي ۱۹۶۶ شعبه، گردشگري ۸۸ شعبه، مسکن ۱۲۷۲ شعبه، ايران و ونزوئلا يک شعبه، ملت ۱۵۳۶ شعبه، پست بانک ۴۲۲ شعبه، تعاون اسلامي يک شعبه و فيوچر بانک يک شعبه.
همچنين در بخش مؤسسات نيز مؤسسه اعتباري توسعه ۴۹ شعبه، کاسپين ۱۲۰ شعبه، ملل ۳۲۰ شعبه و نور نيز ۳۳۶ شعبه دارند.