تاریخ انتشار : 1393/06/03
مشروح خبر
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نشست خبری امروز محمد طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی که به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت در وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد، وی گفت: بخش کشاورزی بخشی است که در دنیا تحت تأثیر عوامل مختلف مسیر خود را طی میکند و یکی از عوامل تأثیرگذار بر آینده بخش کشاورزی موضوع آب است.
وی افزود: برنامهریزیهای دستاندرکاران بر این مسئله است که آب، بخش کشاورزی را تحتالشعاع قرار ندهد و نکته دیگر که در بخش کشاورزی مطرح است بالا بردن بهرهوری در این بخش و استفاده از تکنولوژی برای بالا بردن بهرهوری است.
مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: استفاده و بهرهمندی از دانش برای مواجهه با چالشها در بخش کشاورزی دارای اهمیت است و حرکتهای خوبی در این زمینه آغاز شده است.
وی افزود: در سال 92 در بانک کشاورزی بالغ بر 21 هزار میلیارد تومان گردش تسهیلات در زراعت، شیلات و آبزیان، دامداری و صنایع دستی داشتهایم و بالغ بر 25 درصد در سال 91 رشد پرداخت تسهیلات داشتهایم و در 5 ماه نخست سال 93 نیز بالغ بر 5600 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی به بیان یکی از محورهای اساسی در سال 92 پرداخت و گفت: مکانیزاسیون یکی از محورهای اساسی است که 7500 میلیارد ریال برای این موضوع اختصاص یافت و برای سال 93 هم 8 هزار میلیارد ریال برنامهریزی شده و در آینده نزدیک ابلاغ میشود، ولی سود آن هنوز تعیین نشده است.
وی افزود: در سال 92 ما با شروع طرح 550 هزار هکتاری خوزستان و ایلام مواجه شدیم که 1.5 میلیارد دلار با عاملیت بانک کشاورزی از صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یافت و از این مبلغ 640 میلیارد تومان به حساب بانک کشاورزی واریز شده و 260 میلیارد تومان آن به پیمانکاران پرداخت شده است.
وی افزود: در سال 1393 یک طرح در زمینه مدیریت آب بالغ بر 900 میلیارد ریال شروع شد که اعتبار آن از منابع داخلی بانک کشاورزی تأمین و توسط مؤسسه جهاد نصر در حال اجراست.
مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: در سال 92 بر اساس قانون بودجه قرار بود 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار بانکهای عامل قرار گیرد و این بانکها آن را در اختیار بخشهای کشاورزی قرار دهند که 500 میلیارد تومان آن به عهده بانک کشاورزی بود و حدود 260 میلیارد تومان در خصوص آن طرح معرفی کردهایم و حدود 170 میلیارد تومان آن به ما پرداخت شده است و پرداخت بقیه آن در حال بررسی است.
طالبی افزود: در سال 92 طرحهای مختلفی را در نظر داشتیم که یکی از بحثها در رابطه با بدهکاران زیر 10 میلیون تومان بدهی است که نزدیک به 1300 میلیارد تومان آن تعیین تکلیف شد و بر اساس مصوبه دولت بدهکاران بخش کشاورزی بدهیشان 5 ساله تقسیط شد و سود مربوط به دوره تقسیط هم به عهده دولت گذاشته شد.
وی افزود: در سال 91 و 92 بالغ بر یک میلیون و 900 هزار کشاورز تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند که حدود 1700 میلیارد تومان تاکنون غرامت به آنها پرداخت شده و پیشبینی میشود، حدود 2300 میلیارد تومان به کشاورزان غرامت پرداخت شود.
وی افزود: تعداد وامگیرندگان خرد حدود 2 میلیون نفر است بنابراین سامانهای تحت عنوان سامانه وامگیرندگان خرد تشکیل شده است که از اول مهر 92 شروع به کار کرده و این سامانه منجر به پیشبرد آسان کار در بخش کشاورزی میشود.
طالبی اظهار داشت: در سال 92 یک توافق با معاونت تحقیقات ریاست جمهوری برای اجرای طرحهای دانشبنیان انجام شده است و با توافق صندوق توسعه ملی این صندوق طرحهای دانشبنیان را از اولویتها قرار داده و انشاءالله بتوان از منابع این صندوق استفاده کرد.
مدیرعامل بانک اظهار داشت: در سال 92 و 93 مدیریت زنجیره را مد نظر قرار دادهایم و این موضوعی حائز اهمیت است زیرا در بخش کشاورزی مشکل بازار و همچنین خرد بودن این بخش مشکلاتی را ایجاد کرده، بنابراین مدیریت زنجیره کارسازی بسیار زیادی دارد و فرآیند بازرگانی و بازاریابی و مدیریت کیفیت از طریق مدیریت زنجیره حائز اهمیت است.
وی در ادامه به طرحهای نیمه تمام بانک کشاورزی اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از این طرحها شناسایی و تعیین تکلیف شدهاند.
طالبی در ادامه این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در مورد تعیین تکلیف نرخ سود 22 درصدی تسهیلات بانکی به کشاورزان گفت: کارهای کارشناسی انجام شده و به نظر میآید که به زودی نرخ سود تسهیلات بانکی به کشاورزان اعلام شود و در این خصوص جلساتی را با رئیس کل بانک مرکزی داشتهایم.
وی همچنین درباره مدیریت آب گفت: ضایعات آب در چند مرحله است یکی در مزرعه، یکی از طریق انتقال آب و طرحهایی که در استان خوزستان و ایلام انجام میشود، با شبکههای زهکشی سعی میشود، از هدر رفتن آب جلوگیری شود و با کانالهای کشیده شده در آن منطقه و سرمایهگذاری در آنجا قصد داریم که مصرف آب را کاهش دهیم.