تاریخ انتشار : 1393/10/22
مشروح خبر
ولی الله سیف روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی در خصوص نظارت بانک مرکزی در خصوص اجرای نرخ های جدید سود بانکی، افزود: هرچند نرخ سود بانکی از ابتدای دی ماه ابلاغ شده اما چند روزی به بانک ها فرصت داده شد تا بخشنامه ها را به واحدهای مختلف بانکی ارسال کنند.
وی گفت: بازرسان بانک مرکزی همزمان در شعب مختلف بانک ها حضور یافتند و مواردی را که تخطی از اجرای نرخ سود بانکی بود را مشخص کردند و بانک مرکزی نیز در اولین اقدام مدیران عامل بانک هایی که گزارش تخلفات از شعب آنها دریافت شده بود را احضار کرد که البته مواردی با توضیحات ارایه شده رفع شد.
به گفته وی، دراین مدت سه مورد تخلف در اجرای نرخ سود بانکی به بانک مرکزی گزارش شده بود.
به گفته سیف، وضعیت اجرای ابلاغیه نرخ سود بانکی نسبتا در حال حاضر مطلوب است و تاکید بانک مرکزی هم اکنون بیشتر براطمینان از ابلاغ و ارسال دستورالعمل به کلیه شعب است تا با گذشت زمان اجرا این دستورالعمل دقیق تر شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل ازایرنا، رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: این بانک نه تنها اجرای نرخ سود بانکی و پایش شعب را رها نمی کند بلکه با سرعت نسبت به هرگونه بی انضباطی برخورد خواهد کرد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص دلایل اخراج 8 مدیر متخلف بانکی نیز گفت: این امر به دلیل انجام تخلف در اجرای نرخ سود بانکی و دیگر تخلفات بوده است.
** بانک مرکزی زمینه کاهش نرخ سود را فراهم می کند
وی در باره کاهش نرخ سود بانکی متناسب با افت نرخ تورم نیز گفت: قرار نیست کاهش نرخ سود به صورت دستوری باشد و فضا و شرایط باید به گونه ای باشد که با روندی که تورم دنبال می کند نرخ سود هم تعدیل شود بلکه بانک مرکزی این زمینه را ایجاد می کند.
گفتنی است، بانک مرکزی در نشست مشورتی چهارشنبه 19 آذر ماه 93 بانک مرکزی و مدیران عامل بانکها در مورد نرخ های سود سپرده های بانکی از ۱۰ تا ۲۲درصد از اول دی ماه توافق کرد.
در همین راستا نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار یک ساله 22 درصد،نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار 9 ماه تا یک سال 20 درصد،نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار 6 ماه تا نه ماهه 18 درصد، نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری مدت دار سه ماه تا شش ماه 14 درصد و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی 10 درصد تعیین شد.
از آنجا که کارکرد مؤثر نرخ سود سپرده های بانکی، نقش مؤثری در چرخه وجوه و بالندگی حیات اقتصادی کشور دارد، تنظیم سیاست های پولی و اعتباری نظام بانکی در تعاملی سازنده و پویا با بانک ها و مؤسسات اعتباری کشور، همواره مورد تأکید بانک مرکزی بوده است.