تاریخ انتشار : 1400/08/02
پنل هاي تخصصي همزمان با نمايشگاه معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري و توسعه حوزه هاي نفت،گاز، پتروشيمي و انرژي هاي تجديدپذير در مناطق آزاد و ويژه اقتصادي کشور ( IF EEX2021 ) مورخه 3الي 5 آبان ماه در مرکز همايش هاي کيش
سناريو نگاري و تحليل سناريوهاي شناور در امکان سنجي پروژه هاي نفت،گاز ، پتروشيمي، مطالعه موردي پروژه الماس ماهشهر
با مشارکت شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس و حضور نمايندگاني از :
شرکت مديريت توسعه صنايع پتروشيمي، شرکت پتروشيمي الماس ماهشهر
چهارشنبه 5 آبان ماه ساعت11:30 سالن خوارزمي
پنل سناريونگاري و تحليل سناريوهاي شناور درامکان سنجي پروژه هاي نفت،گاز و پتروشيمي با مشارکت شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس و حضور مديرانعامل شرکت مديريت توسعه صنايع پتروشيمي و شرکت پتروشيمي الماس ماهشهر برگزار مي شود و ما در اين پنل، تحليل يک پروژه سرمايه گذاري پتروشيمي را بررسي کرده و تلاش مي کنيم با تصويرسازي پروژه هاي سرمايه گذاري از نظر ابعاد مختلف بازار، فني و مالي پروژه را بررسي و به چالش بکشيم.
تمامي پروژه هاي سرمايه گذاري در حوزه نفت و گاز ابتدا از بخش بازار بررسي مي شوند. در مطالعات بازار تلاش مي شود پيش بيني درستي از قيمت مواد اوليه، خوراک، محصولات و روند قيمت گذاري آن ها در سال هايي که پروژه به بهره برداري رسيده انجام گرفته و نيازها و خلاهاي بازار شناسايي گردد. پس از مطالعات بازار پروژه سرمايه گذاري از منظر فني مورد ارزيابي و برآورد قرار مي گيرد. هزينه ها و منابع نيازمند برآورد گرديده و بخش هاي فني و ساختار فني کنار هم قرار مي گيرند تا بتوانند محصولات با کيفيت و ظرفيت پيشبيني شده را در بخش بازار فراهم کنند. در پايان مطالعات، مباحث مالي انجام مي گيرد، محصولي که در بخش بازار پيش بيني شده و با بخش فني قابل توليد است، مورد مطالعه قرار گفته و محاسبات انجام شده بايد نشان دهد که توليد محصول از منظر اقتصادي داراي سوددهي بوده و با نمايش روند محصول تا 10 الي 20 سال توجيه پذيري طرح را با اثبات برساند.
کشور ما در پروژه هاي سرمايه گذاري دچار بحران است و ريشه بحران ها از ريسک هايي نشات مي گيرد که عدم شناخت و مقابله صحيح با آن ها مي تواند موفقيت يک پروژه را با خطر مواجه سازد. ريسک هايي همچون افزايش قيمت دلار و هزينه هاي ساخت به دليل افزايش تورم و يا طولاني تر شدن دوران ساخت پروژه که ميتوانند توجيه پذيري يک طرح را با شکست روبرو کنند.
در مقابله با ريسک هاي موجود در پروژه هاي سرمايه گذاري، سناريونگاري و تحليل سناريوهاي شناور به عنوان يکي از ابزارهاي شناخت و ارزيابي ريسک مطرح مي باشد. تعريف سناريوهاي مختلف بر اساس محدوديت ها، موانع يا فرصت ها مي توانند برنامه ريزي براي يک پروژه سرمايه گذاري را بهبود بخشيده و شرايط پروژه را در شرايط متفاوت پيش از احداث و اجرا بررسي نمايند.
ما پروژه ها را بر اساس متغيرها، موانع، خوراک ها يا محصولات مختلف مورد بررسي قرار داده و بر اساس محدوديت هايي همانند خوراک، منابع، زمين و... سناريوهاي مختلفي را طراحي مي کنيم و در مواردي حجم محصولات را بر اساس نياز بازار افزايش يا کاهش داده و يا تنوع محصولات را از لحاظ تصوير و ابعاد مختلف بررسي مي کنيم. پس از اجراي اين محاسبات و برآورد سناريوهاي طرح و مطالعات مرتبط با هر کدام از آن ها، سناريوهاي بهينه جهت سرمايه گذاري تعيين مي گردد. به عنوان مثال ممکن است پروژه اي با تاخير در زمان اجرا، سوددهي خود را از دست بدهد و يا ارائه تغييراتي در ظرفيت محصولات طرح بتواند نفع حاصل از پروژه را افزايش دهد که تمام اين موضوعات در پنل پيش رو مورد بررسي قرار مي گيرد.