نسبت تسهيلات به سپرده‌ها افزايش يافت

تاریخ انتشار : 1400/09/27

نسبت تسهيلات به سپرده‌ها در مردادماه امسال بعد از کسر سپرده قانوني ۸۱.۲ درصد بوده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پايان سال قبل، به ترتيب ۳.۵ و يک واحد درصد افزايش نشان مي‌دهد.

به گزارش خبرنگار ايبِنا، گزارش وضعيت کل مانده سپرده‌ها و تسهيلات ريالي و ارزي بانک‌ها و مؤسسات اعتباري به تفکيک استان در پايان مرداد ماه سال ۱۴۰۰ حاکي از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۱۴۴۵۴.۲ هزار ميليارد ريال بوده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۱۴۴۵۴.۲ هزار ميليارد ريال (۴۶.۷ درصد) و نسبت به پايان سال قبل معادل ۶۶۴۴.۲ هزار ميليارد ريال (۱۷.۱ درصد) افزايش نشان مي‌دهد.

بيش‌ترين مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۲۴۹۸۹.۸ هزار ميليارد ريال و کم‌ترين مبلغ مربوط به استان کهگيلويه و بويراحمد معادل ۱۱۲.۳ هزار ميليارد ريال است. مانده کل تسهيلات بالغ بر ۳۳۲۴۳.۵ هزار ميليارد ريال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۱۱۴۴۱.۷ هزار ميليارد ريال (۵۲.۵ درصد) و نسبت به پايان سال قبل ۵۳۲۰.۸ هزار ميليارد ريال (۱۹.۱ درصد) افزايش داشته است. بيش‌ترين مبلغ تسهيلات مربوط به استان تهران با مانده ۲۱۶۱۷.۷ هزار ميليارد ريال و کم‌ترين مبلغ مربوط به استان کهگيلويه و بوير احمد معادل ۱۰۶.۷ هزار ميليارد ريال است.

src=https://media.ibena.ir/d/2021/12/18/0/79665.png

شايان ذکر است که نسبت تسهيلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانوني ۸۱.۲ درصد است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل و پايان سال قبل، به ترتيب ۳.۵ و يک واحد درصد افزايش نشان مي‌دهد. نسبت مذکور در استان تهران ۹۴.۶ درصد و در استان کهگيلويه و بويراحمد ۱۰۷.۱ درصد است.

بانک مرکزي تاکيد کرده است که يکي از علل مهم بالا بودن رقم تسهيلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزي بسياري از شرکت‌ها و مؤسسات توليدي ساير استان‌ها در استان تهران بوده و عمده فعاليت‌هاي بانکي آنها از طريق شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباري استان تهران انجام مي‌شود.

src=https://media.ibena.ir/d/2021/12/18/0/79667.png