تاریخ انتشار : 1400/11/24
سهم تسهيلات پرداختي در قالب سرمايه در گردش در تمام بخشهاي اقتصادي طي ده ماهه ابتداي سال جاري مبلغ ۱۵ هزار و ۲۰۵ هزار ميليارد ريال معادل ۶۶/۳ درصد کل تسهيلات پرداختي است.
به گزارش ايبِنا به نقل از روابط عمومي بانک مرکزي، تسهيلات پرداختي بانکها طي ده ماهه ابتداي سال ۱۴۰۰ به بخشهاي اقتصادي مبلغ ۲۲ هزار و ۹۶۴ هزار ميليارد ريال (۲۲،۹۴۶/۱ هزار ميليارد ريال) است که در مقايسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ هشت هزار و ۵۵۲ هزار ميليارد ريال (۸،۵۵۲/۲ هزار ميليارد ريال) معادل ۵۹/۴ درصد افزايش داشته است.
جدول (۱) که از سامانه سمات براساس اطلاعات ارسالي بانکها استخراج شده و برگرفته از طبقه بندي ISIC است، بيانگر هدف از دريافت تسهيلات پرداختي در بخشهاي اقتصادي طي ده ماهه ابتداي سال ۱۴۰۰ است. سهم تسهيلات پرداختي در قالب سرمايه در گردش در تمام بخشهاي اقتصادي طي ده ماهه ابتداي سال جاري مبلغ ۱۵ هزار و ۲۰۵ هزار ميليارد ريال (۱۵،۲۰۵/۷ هزار ميليارد ريال) معادل ۶۶/۳ درصد کل تسهيلات پرداختي است. سهم تسهيلات پرداختي بابت تأمين سرمايه در گردش بخش صنعت و معدن در ده ماهه ابتداي سال جاري معادل پنج هزار و ۵۰۲ هزار ميليارد ريال (۵،۵۰۲/۰ هزار ميليارد ريال) بوده که حاکي از تخصيص ۳۶/۲ درصد از منابع تخصيص يافته به سرمايه درگردش تمام بخشهاي اقتصادي (مبلغ ۱۵ هزار و ۲۰۵ هزار ميليارد ريال) (مبلغ ۱۵،۲۰۵/۷ هزار ميليارد ريال) است.
ملاحظه مي شود از شش هزار و ۹۳۴ هزار ميليارد ريال (۶،۹۳۴/۹ هزارميليارد ريال) تسهيلات پرداختي در بخش صنعت و معدن معادل ۷۹/۳ درصد آن (مبلغ پنج هزار و ۵۰۲ هزار ميليارد ريال) (مبلغ ۵،۵۰۲/۰ هزار ميليارد ريال) در تأمين سرمايه در گردش پرداخت شده است که بيانگر توجه و اولويتدهي به تأمين منابع براي اين بخش توسط بانکها در سال جاري است.
شايان ذکر است که همچنان بايد در تداوم مسير جاري، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نيز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسيل تورمي ناشي از فشار تقاضاي کل در اقتصاد نيز بود. بر اين اساس ضروري است به افزايش توان مالي بانکها از طريق افزايش سرمايه و بهبود کفايت سرمايه بانکها، کاهش تسهيلات غيرجاري و بازگرداندن آنها به مسير صحيح اعتباردهي بانکها، افزايش بهرهوري بانکها در تامين سرمايه در گردش توليدي، پرهيز از فشارهاي مضاعف بر دارايي بانکها و ترغيب بنگاههاي توليدي به سمت بازار سرمايه به عنوان يک ابزار مهم درتامين مالي طرحهاي اقتصادي (ايجادي) توجه ويژهاي کرد.